0
Bir tartışma konusu olarak Wordpress'in otomatik güncellemelerinin hali hazırla kullanılan site eklentilerini nasıl etkilediği konusudur.

Wordpress 3.7 sürümünden itibaren güvenlik güncellemelerinin otomatik olarak yapılacağı ve admin panelinde kullanıcı tarafından manuel olarak yapılabilmesi sağlanmış olduğundan güncelleme sorunu eklentiler üzerinde tartışılan bir konu haline gelmiş durumdadır.


Otomatik güncelleme için Wordpress dizini içinde bulunan wp-config.php dosyası içinde bulunan kod satırları arasında bir kaç değişiklik yapılması gerekmektedir. Aşağıdaki kodlar arasında yer alan True ve False alanlarını güncellemeyi etkin ya da devre dışı bırakmamızı sağlamaktadır.

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', true ); Kodu Wordpress güncellemelerini otomatik olarak etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmaya yardımcı olur.

wp-config.php add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_true' ); Eklentiler için ototmatik oalrka bir güncellemeye ihtiyaç duyuyorsak bu koda ihtiyaç duyulmaktadır.

add_filter ( 'auto_update_theme','__return_true' ); Wordpress ile temaları kullanıyorsanız bu temaların otomatik güncellemeleri için bu kodu kullanabilirsiniz.

Wordpress alt yapısı kullanarak açtığınız web sitesi için oluşan güncellemeler ile kullanılan tema ve eklentilerin uyumluluğunu kontrol etmek oldukça önemlidir.

Wordpress güvenlik güncellemeleri web siteniz için son derece önemli olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Yeni gelen her güvenlik güncellemesi belirlenmiş bir sorunu gidermek içindir. Bu yüzden güncelleme ayarlarını varsayılan olarak bırakmak önerilen bir konudur.

Web Sitesi Güvenliği
Wordpress ile bir e-ticaret sitesi kurmak istenildiğinde nakit akışı için üçüncü taraf ödeme yöntemleri kullanıldığından beri, alışveriş işlemleri sırasında kullanıcıların adları ve şifrelerinin korunması konusundaki güvenlik önlemleri oldukça önemli hale geldi.

Kullanıcı Girişi ve Hesap Güvenliği
İyi bir güvenlik eklentisi, iyi bir koruma ve dışarıdan gelecek saldırılara karşı yüksek bir koruma sağlamalıdır. Oturum açma denemelerini sınırlı sayıda tutmayı sağlamalıdır. Kullanıcıların yüksek güvenlikli şifreler oluşturabilmesi için parola gücü aracı kullanmalıdır.

Dosya Sistemi Güvenliği
Bir e-ticaret sitesi ve site içinde bulunan klasörler için yazma izni web siteleri için oldukça önemlidir. İlgili doyalar için yazma izinlerini kontrol edecek ve .htaccess ve wp-config.php dosyalarını kontrol edecek bir eklenti kullanmak önemli bir konudur.

Veritabanı Güvenliği
İyi bir güvenlik eklentisi sizin seçtiğiniz bir veritabanı varsayılan ön eki değiştirmek olarak başlanabilir. Otomatik yedekleme planlaması yapması gerekmektedir. Veritabanını saldırılara karşı koruması gerekmektedir.

Firewall Güvenliği
Firewall güvenlik Wordpress siteleri için kötü niyetli sorguları ve Pingback gibi sitenize erişim sağlamak amacı ile yapılan saldırıları engellemek için önleyici yardımlar alan eklentilerdir.
Doğru güvenlik eklentisini seçmek sitenizin hedeflenen amaca güvenli bir şekilde ulaşması için izlenecek bir yoldur.

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Lütfen spam ve konu ile alakası olmayan yorumlardan kaçının. Yorumlar kontrol edilerek yayınlanmaktadır.

 
Top