0
Sosyal medyanın web site sahipleri için önemi yadırganamaz bir gerçektir. Sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanan site sahipleri popülerliklerini arttırmak adına büyük bir adım atmış oluyorlar. Sosyal medya üzerinden sitenin tanıtımını yapmak programlı olarak yapılan bir çalışmayla gerçekleştirilebilir. Bu programlı çalışma aynı zmanada büyük bir zaman kazancı olacaktır. Planlı ve programlı olarak yapılmayan paylaşımlar sosyal medya üzerinden çok fazla etki göstermeyecektir.

Günümüzde sosyal medyanın oldukça fazla kullanılması ile sosyal medya platformlarında web site sahiplerinin yapacakları paylaşımlar ne zaman daha çok etkili olabilir sorusunun cevabı bir çok faktöre bağlı olarak değişeceğinden iyi bir analiz gerektiren bir konudur.

Sosyal medyayı etkin olarak kullanmak için az öncede bahsettiğimiz gibi iyi bir analiz yapmak büyük bir yardım sağlayacaktır. Bu analiz için bilinmesi gereken ilk şey takipçilerin ne zaman online olduklarını bilmektir. Takipçilerinizin beğenecekleri, paylaşacakları içerikler paylaşmak önemlidir. Web site sahipleri için takipçiler ile etkileşimleri sağlamak büyük bir etki sağlayacaktır. Web sitenizin üzerinden okuyucularınızın içeriklerinizi rahatlıkla paylaşabilecekleri uygulamalar kullanmak takipçileriniz ile etkileşim sağlayacaktır ve içeriklerinizin çok daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olacaktır.

Sosyal medya paylaşımları için en çok kullanılan AddThis 'in yaptığı araştırmalara göre içeriklerin paylaşım saatleri her ülkeye göre farklılık gösterse de tüm sosyal medya platformları için tıklanma ve paylaşma saatlerini belirlenmiştir. Fakat kendi web siteniz için oluşturduğunuz sosyal medya sayfaları için takipçilerinizin online olduğu saatleri ve etkileşimleri kendi takibiniz ile belirleyebilirsiniz. Bu biraz zaman alsa da takipçileriniz hakkında çok daha kesin bilgiler elde edebilirsiniz.

Fakat gerçekte ulaşmak istenilen hedef kitle bazı durumlarda farklılıklar göstermektedir. ticari bir web siteniz var ise ürününüze ilgi duyacak insanların ne zaman sosyal medya üzerinde aktif olduklarını bilmek önemlidir. Örneğin bir oyun hakkında paylaşımlar yağıyorsak oyun oynayan kişilerin geceleri sosyal medya üzerinde aktif olabileceklerini düşünerek paylaşımlarınızı buna yönelik olarak yapmak daha fazla kişiye ulaşmak anlamına gelecektir. Buna göre hedef kitlenizin ne zaman online olduğunu bilerek paylaşım yapmak paylaşımlarınızın daha popüler olmasını ve çok daha fazla etkileşim almasını sağlayacaktır.

Tüm analizler ve planlamaların insanlar için yapıldığını unutmamak ve insan faktörünü en ön planda tutmak gerekir. Kendi alışkanlıklarınızdan ve sosyal medya üzerindeki davranışlarından başlayarak takipçileriniz için analiz yapabilirsiniz. Bu sayede kendi davranışlarınızı baz alarak hedef kitlenizin davranışlarını anlayabilirsiniz.

Sosyal medya hayatımızın ortasında olduğunu düşünürsek, web siteniz için sosyal medyayı kullanmak içerikleriniz ya da ürünlerinizi ulaşmak istediğiniz kitleye çok daha hızlı ulaştırmanıza yardımcı olacaktır. Hedef kitlenizin davranışlarını analiz ederek etkileşimi arttırabilir ve çok daha popüler bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Lütfen spam ve konu ile alakası olmayan yorumlardan kaçının. Yorumlar kontrol edilerek yayınlanmaktadır.

 
Top