0
Bir çok blog yazarının ve küçük ölçekli işletme sahiplerinin web siteleri için odaklandıkları içerik konusunda seo çalışmaları oldukça dikkat çeken ve üzerinde büyük çalışmalar gerektiren bir durumdur. Bazı web site sahipleri, bazı seo tekniklerini kullanarak müşterilerine sadece içeriğini kullanarak ulaşmak isterler. Bu da zaman ve enerji gerektiren bir durumdur.





İyi bir seo çalışmasına sahip içerik mümkün mü?

Bu soruya verilebilecek en kısa ve net cevap evettir. Ancak içerik için iyi bir seo çalışmasına sahip olmak uzun bir zaman ve kaliteli içerik üretmek gerektirmektedir. Arama motorları altı geniş kategori altında içerik kalitesini denetlemektedir.

Anahtar Kelimeler ve On-Page Optimizasyonu : Web sitesi için kullanılan materyaller bu kategoriye girmektedir.
İçerik Kalitesi : Site içerisinde kullanılan içeriklerin kalitesi bu kategoride incelenmektedir.
Alan Adı Durumu : Sitenin PageRank, Domain Trustrank gibi yetkileri bu kategoride incelenmektedir.
Sayfa Durumu : Sitenin içerisinde bulunan sayfalar için diğer sitelerden alınan backlinklerin incelendiği kategoridir.
Kullanıcı ve Kullanım Verileri : Kullanıcıları site üzerinde bulunan bir içeriği nasıl bulduğunu ve ne kadar iyi içeriğe sahip olunduğunun incelendiği kategoridir.
Spam Analizi : Site bir spam içeriyor mu konusunda inceleme yapılan kategoridir.

Alan adı durumu ve sayfa durumu olmadan diğer kategorilere sahip bir web sitesi rekabetçi anahtar kelimeler üzerinde üst sıralarda bulunması oldukça zordur. Ortalama bir sıralamada bulunacaktır. Ancak bu durum web sitesi için bir kayıp değildir.

İçeriklerinizin kalitesi ile siteye gelen ziyaretçilerin ilgisini çok daha fazla çekecektir. Potansiyel bu kullanıcıları sosyal medya, e-posta abonelikleri, reklamlar, arama sorguları gibi bir çok yerden web sitenize çekmek çok daha kolaylaşacaktır. Web siteniz için link inşası yapacak olan kanalları bu yöntemle sağlayabilirsiniz.

Ancak bazı durumlarda web site içeriğiniz ne kadarda harika olduğundan site değerlerinde bir düşüş yaşayabilirsiniz. Bu da insanların otomatik olarak link inşası yapmaya çalışmalarından kaynaklanabilir. Bu site değerlerinin düşmesi her zaman işe yaramayabilir. İnsanların tercihleri söz konusu olduğundan bu strateji her zaman site değerlerinde düşüşe neden olmayabilir.

İçerik üreterek büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmak için bu strateji kullanılabilir. Link inşası kurmaya çalışmak pazarlama stratejisini güçlendirmek ve potansiyel müşterileriniz olan kullanıcılarınıza ulaşabilmeniz için maliyeti oldukça düşük hatta sıfır maliyetle yapabileceğiniz bir strateji olarak dikkate alınmalıdır.

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Lütfen spam ve konu ile alakası olmayan yorumlardan kaçının. Yorumlar kontrol edilerek yayınlanmaktadır.

 
Top