2
Snapchat sosyal medya platformları arasında insanların birbirlerine fotoğraf ve kısa video gönderebildikleri gelişmiş bir sosyal medya platformudur. Kullanılan Facebook, Instagram gibi bir çok kullanıcıya sahip sosyal medya platyformlarına ek olarak kullanılabilecek ve site trafiğini attırmaya yardımcı olacak etkili bir platform olarak dikkat çekmektedir.

 Snapchat Nedir?
Bir alıcı listesine yada kişiye, sms, görüntü ya da videolar göndermek için WhatsApp gibi fakat biraz daha gelişmiş bir akıllı telefon uygulaması olarak düşünebiliriz. Gönderilecek iletilere yani resim ya da videolara telefon özelliğine bağlı oalrak kalem ya da parmağınızla 80 karakter sınırı olan metin ya da çizimler eklemek mümkün. Göndermek istediğiniz videolar için maksimum uzunluk ise 10 saniye olarak belirlenmiş durumda.

Uygulamanın en güzel yönlerinden bir yanesi ise gönderilen resim video gibi iletilerin belirli bir süre boyunca görüntülenebiliyor olmasıdır. Snapchat uygulaması üzerinden görüntülenen resimler ve videolar Snapchat sunucularından silinir. Alıcı ekrana basılı tututarak görüntüyü izledikten sonra silme işlemi için çıkan çarpı simdegi çıkana kadar ekrana basılı tutarak izlemeye devam edilebilir. Bu süre de görüntü ya da video gibi gönderilen iletinin izlenmesi için belirlenen görüntülenme süresi kadardır.

Kısılı bir süre görüntülenebilen mesajlar olsada son zamanlar 24 saatlik bir süre içerisinde istenildiği kadar görüntülenmek üzere paylaşımlar yapmayı sağlayan Snapchat yeni bir dönem açmış oldu. Bu sayede kullanıcılar paylaşılan içerik sunuculardan silinmeden önce arkadaşları ile paylaşabilir ve süre dolduğunda içerik sunuculardan silinir.

İş İçin Snapchat Nasıl Kullanılabilir?
Uygulamanın başlangıç aşamasında gençler için tasarlanmış olduğunu düşünürsek, iş ve pazarlama aracı olarak da rahatlıkta kullanılabilmektedir. Yerel ve küçük işletme sahipleri bu sayede büyük bir müşteri kitlesine ulaşabilirler. Sadece bir süreliğine görülen ve sonrasında kaybolan birşeyler her zaman insanalrın çok daha fazla ilgisini çekmektedir. Bu yüzden Snapchat uygulaması bu kadar hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir.

Aynı şekilde web sitesi sahipleri de çok daha fazla kullanıcıya ulaşmak için Snapchat uygulamasını kullanabilir ve kullanacakları küçük stratejiler ile site trafiğini arttırabilirler. Snapchat uygulamasını kullanarak takipçilerinize anlık olarak özel teklifler ve kuponlar gibi bazı hediyeler sunabilirsiniz. Sadece takipçilerinize özel anlık teklifler hem trafiğinizi hemde takipçilerinizi arttırmak için oldukça etkili bir yöntem olabilecektir. Takipçileriniz anlık olarak tekliflerinize ulaşabilecek ve sürekli olarak sitenizi web sitenizi takip etmek zorunda kalmayacaklardır.

Kullanıcılarınız sürekli olarak web sitenizi ziyaret etmelerini isterseniz Snapchat uygulaması ile göndereceğiniz iletilerde kullanıcılarınızı web sitenize yönlendirebilirsiniz. Yaklaşan fırsatlar için takipte kalmalarını sağlayabilir ve anlık olarak sunduğunuz teklifler konusunda sürekli bir heyecan ortamı yaratabilirsiniz.

Kullanıcılarınız arasında bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Bu sayede ulaşmak istediğiniz belirli bir hedef kitlesine çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilir ve geri dönüş elde edebilirsiniz. Bu şekilde bir yarışma başlatarak yarışmaya katılanlara yarışma sonucunda ödüllendirebilirsiniz. Bir çok sosyal medya platformlarını kullanarak bu yarışmanız için katılımcı toplayabilirisiniz.

Hazırladığınız yarışmayı Snapchat uygulaması üzerinden etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin bir bulmaca yarışması düzenleyerek yarışma için gerekli ipuçlarını Snapchat uygulaması üzerinden katılımcılara ulaştırabilirsiniz. İpuçları tamamlandığında sonucu ilk geri bildiren kişiye yarışma sonucu olarak vaadettiğiniz ödülü kazanana sunabilirsiniz.
Snapchat uygulaması ile kullanıcılarınıza çok daha hızlı ulaşabilir ve web sitenizin trafiğini ve popülerliğini arttırabilirsiniz.

Yorum Gönder

  1. Teşekkür ediyorum :) Bana çok şey katan bir yazı oldu. www.blogyazarligidersleri.blogspot.com adresine beklerim.

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim. Faydası olduysa ne mutlu bizelere.

    YanıtlaSil

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Lütfen spam ve konu ile alakası olmayan yorumlardan kaçının. Yorumlar kontrol edilerek yayınlanmaktadır.

 
Top